Geschwindigkeitsrauch

Lova att inte fråga mig vad det betyder min rubrik för jag har inte en endaste aning. Men jag tänkte att det passar på dagens inlägg. Jagh ska byta adress nu......mest troligt.....säkert till 95% i alla fall. Det hänger lite på banken som jag ska fara och terrorisera imorgon. Det blev således en bostadsrätt till och ingen hyresrätt och nu ska ni få veta varför. Jag ville verkligen ha en hyresrätt så jag började kika runt lite här och där. Eftersom jag hatar Bostaden mer än det egentligen är möjligt så fick de inte vara med i beräkningarna på allvar. De var mer bara en nödlösning till utrymme där jag kunde vistas även om jag skulle tugga av mig handlederna av depression. Så hittade jag en hyreslägenhet som de inte hade några bilder på så jag bokade tid för att få kika. Det var kanske det värsta jag sett. Jag visste inte om jag skulle skratta, gråta eller spöa upp de som ägde byggnaden för att hon inte skämdes mer. Första intrycket då de öppnade dörren...nä förresten....absolut första intrycket när jag kom till gården var att det kändes som Polen in the dark ages. Det fanns inga träd i närheten. Det var en stor plan med en lekstuga på..som var helt trasig. Dörren och ett fönster stod och slog i vinden. Sen troppar det fram en ung tjej med en snubbe i släptåg och vi klättrar upp till rätt dörr. I trapphuset är det dragit sladdar mellan lägenhetsdörrarna av någon anledning. Väl uppe möts vi av en stank när de öppnar dörrjäveln. Lägenheten är skitig och luktar snusk. Den skulle tydligen vara ca 50 kvm men...den kändes som 30. Ingen balkong och inget fönster i sovrummet....liksom. Det syndes lite på tjejen att hon skämdes. Jag brydde mig aldrig om att kolla runt för jag ville fly därifrån innan jag hittade någon död knarkare i en garderob. Huvvafuckingligen. För denna skithåla skulle de ha 3600 spänn varje månad och då ingick inte el eller internet. Jag sprang därifrån, kröp ihop och deppade av hopplöshet. Sen slog jag igång internet och kollade bostadsrätter istället och hittade en pärla. Det är skillnaden mellan bostadsrätter och hyresrätten. Någon jävel måste ju känna för att punga ut med pengar och köpa skiten. Vad fan hade de fått för skithålan? Inte mer än 3 spänn tror jag. Högst. Men som sagt..jag hitta en fin jävel strax efter det och bokade visning på momangen. Jag blev kär för den har en massa fina kvalitéer som jag gillar. Där kan jag absolut tänka mig att bo utan att ens bita litegran i min handled av depression. Det som mest klockrent nästan var att lägenheten är på bottenplan och vänd mot en skog. Balkongen går att öppna så jag kan gå ner på gräset och traska runt och titta på skogen. Jag hoppas innerligt att det finns ekorrar där, men bara snälla sådana och inga rödögda rabierkorrar som den som ville äta upp mig och en polare på en promenad.
Sen hände en till bra sak. Mäklare paxade den åt mig. Säljaren ville bli av med den kvickt så han ville skriva kontrakt med mig innan någon annan han upptäcka den så det skulle bli budgivning. Mouahahah....omoraliskt jag vet. Men jag skiter högaktningsfullt i det ändå. FUCKERS!!!
Så.....nu kommer snart min lya ut till försäljning och snabbt räknat har jag gått....många pengar med vinst så det blir nog bra. Idag måste jag städa så där ordentligt för den här ska fotas idag och läggas ut i både tidningar och på nätet. Det är bara att köpa om ni vill ha.
Jag är nervös, stressad och sådant äckligt, men också lite peppad. Nu kan jag träffa lillebror när jag vill så det blir roligt och inte varje dag för att vi måste. Även resterande familjs flytt går sakta men säkert framåt.
Det var nog allt. Städa sig nu.

Dags att dra

Hmm...ja. Det har hört av sig en kvinna och det innebär förändring för mig. Inget är säkert förrän 08 imorgon men tills dess sitter jag på små nålar. Jag vill ut och hjula i det översnöade gräset..men det går inte för jag måste jobba. Jag får nöja mig med en kopp kaffe och leka lugn och vuxen.
Igår sysselsatte jag mig med praktiskt terapi i form av städ. Men inte hemma hos mig själv denna gång. Det är ändå ingen jävel som befinner sig på den adressen. Jag jobbar bara och lillebror är annorstädes. Istället manistädade jag hos en kompis. Det roliga var att det blev en jävla skillnad. Det finns inte en kvadratmeter som vi inte ryat på....fast nu ljög jag...för andras toaletter finner jag inget nöje i att rengöra. Inte ens i terapeutiskt syfte. Så idag är gråtattackerna minimala och jag är istället skönt fysiskt trött.
Dagens filmtips heter Gone baby gone. Jag låg och analyserade och funderade långt efter att eftertexterna rullat färdigt. Godhet/oskulsfullhet vs ondska/trasiga själar. Ska jag analysera något filmiskt i framtiden ska det bli den. Jag har ju redan anteckningar om det.
Nej...det trillade ut mer tankar än jag hade tänkt här nu. Jag håller på att lära mig själv tänka dem färdigt innan jag babblar om dem. Så får det bli.

Profilorientering

Grubbla, grubbla, grubbla..lite kaffe och sen grubbeligrubbla. Men idag fattade jag ett beslut som jag fattade jag samma beslut som jag fattat tidigare. Jag måste fan lära mig att lita på mig själv. När jag satte mig ner för att kritiskt granska och studera vad de olika utbildningarna kan erbjuda mig så föll jag lik förbannat in på samma spår som jag haft förut. Varför ska jag bli sociolog då kulturalanysprogrammet erbjuder samma sak men mer inriktat mit det jag tycker är intressant? Det börjar ju smått med saker jag känner igen och övergår sedan till något mycket större och vidare. Språksociologi. Kulturanalys i teori och praktik, IT- och mediakunskap med fokus på tillämpning, avancerad muntlig och skriftlig framställningsförmåga, dokumenterad förmåga i såväl självständigt som teamarbete och projektledarskap. Praktiken på 10 veckor ska hållas utomlands. ..ja..och så vidare. När jag satt och läste kursplaner blev jag återigen så peppad att jag studsade på stolen. Hmm..DET hade pappa blivit stolt över och det vet jag. Nä..jobba nu.


Bodycombat

Jag saknar min psykolog. Jag vill nog ha fler träffar med henne...eller...det känns så. Igår vid sovdags kom det gråt. När man ligger och minns en pappa som inte finns. Sorg kan bli så jävla kompakt att det blir svårt att andas och jag vill inte glömma honom. Kan sakna honom så fruktansvärt vid vissa situationer. Jag blir så himla liten, klen och ensam. Det känns som att jag helst vill hedra hans minne och vara duktig och klara av allt som händer men...ja...alla vet ju att det inte går jämt. Det gör det nog inte för någon. Imorgon då jag ska försöka trassla ut en tåt i mitt liv ska jag handla en ny dagbok. Tittade tillbaka i min nuvarande och den var så full med smuts att jag borde sammanställa och utvärdera den på något sätt för att få ett avstamp, avslut, upplyft. Hmm..jag skrev nyligen på ett annat forum om en dum pojkes uttalanden jag drabbades av idag som handlade om just dagböcker. Jag blir inte klok på alla dumheter som folk hivar ur sig. Jag blir då glad och nöjd av att jag inte är sådan. Jag gillar lilla klena, ensama, starka, vettiga mig. I all min gråt och skratt. Just nu är ett sådant ypperligt tillfälle så hjärnan skriver efter fysik aktivitet med korrekt soundtrack i bakgrunden för att blåsa ur och nagelfara vad som försiggår, men jag orkar bara göra det näst bästa. Imorgon torde bli en annan dag. Mer sömn och så.
Jäjäjä..jag låter gnällig och shit. Men det är MIN blogg och jag skriver det jag vill och ingen kan stoppa mig. Dra åt satan!

stepdance

Igår var jag glad och lugn och fin. Vaknade på bra humör efter att ha sovit som en sate. Sen var det dags att leka med två små barn. Dom är fan roliga. Den minsta konstaterade när jag gräddade pannkakor att "min snopp var varm". Det var bara att förklara att jag inte har någon snopp för jag är tjej. Då kikade han bara på mig. Men pannkakan var god i alla fall. Senare somnade lilltveten i mitt knä för han var så sömnig. När jag skulle spela sagan om ringen spelet med den lite äldre pojken sa jag att jag ville vara tjej också men någon sådan karaktär fanns inte att välja. Skit tyckte jag eftersom tjejer är så bäst. Inte heller då fick jag något direkt svar. Jag borde börja skola de unga tu i genusvetenskap fast kanske inte än.
Idag blev en mindre bra dag eftersom jag blev nedstämd av allt som måste göras i framtiden. Två stycken ska definitivt flytta och behöver hjälp för de "klaaaaarar det bara inte" och "det gååååår inte" för de "oooorkar inte". Sucka. Tur att jag är superduperstålkvinnan och orkar allt och lite till. De som har all jävla tid i världen borde ju packa under de tre månader de har kvar att bo så det bara är kartonger och möbler att kasta in en en enorm släpvagn sen. Men så funkar det tydligen inte. Allt blir mycket bättre om jag packar kanske? Orka!!!!!
Tur jag ska vila upp mig på en resa till huvudstaden om två veckor ungefär. Det vankas båtmässa men jag som är totalt ointresserad får väl ta med mig en bok och sitta i ett hörn medan alla andra kikar båtar OCH (icket att förglömma) alla pryttlar och attiraljer som man stoppar fast på båten. Vi ska övernatta hos en kändis som jag inte säger namnet på. Nä det är inte Christer Sjögren och inte heller Dr Alban...om nu någon trodde det. Man vet ju aldrig. Fuck...måste hitta pepp. Sån jävla skillnad motför igår. Jag måste sätta mig ner och tänka på vad min psykolog gett mig för läxor och visdomsord. Varför kan aldrig känslor och rationalitet gå hand i hand?
Drömde igen inatt. Jag gjorde inbrott i det där konstiga jävla miljöhuset här på min statsdel. Klättrade på utsidan av huset och bände upp balkongdörren med en enorm kniv. Väl inne upptäckte jag att någon bodde där som inte var hemma så jag smet ut i huset. De ska tydligen ha någon form av inomhusträdgård och i min skalle såg detta ut som ett enormt jävla tv-rum. I taket hängde en stor jävla tv som inte var plattskärm. Under den satt alla männiksor som små sektmedlemmar och tittade tyst på den dåliga mottagningen på apparaten. ut ur köket kommer då min SL iklädd rosa kläder och hårnät och jag blir livrädd att han ska avslöja mig att jag inte har något där att göra. Stress, stress vakna.

11 feb av rang

Men en sån jävla bra dag. Det kan vara solen som gör det men på något stätt så spritter det i lillkroppen av glädje. Ni vet hur man ibland inte märker hur mörkt det har varit förrän någon tänder lampan. Jag märkte inte nu hur grå jag känt mig i kropp och själ förrän ja..just nu då. Helt plötsligt känns framtiden inte dyster och svår utan snarare glad och fylld med ja-fy-fan-vad-bra-det-kommer-att-bli. Det var egentligen bara den här känslan jag ville förmedla för jag har inte så hemskt mycket mer att förtälja just nu och dessutom är det snart personalmöte. Ha en KUNG dag alla!!!

ryar runt

Har hunnit. Vakna, somna och vakna igen. Fika frukost två gånger. Handla broderns födelsedagspresent, planera fördelsedagsjox rent allmänt, fika på stan, hämta ut linser, hämta ut klocka, kopiera en nyckel och hoppa hem igen. En dag fylld av aktiviteter således och jag är inte färdig än heller. Har en anhalt kvar innan dagens bravader ska vara färdiga. Tidigare i veckan har jag byggt ihop en säng och gjort det fint som fan. Det är inte riktigt färdigt men....ja färdigt nog tycker jag. Betalt hyran har jag gjort också och betalt min biljett till HoM(mel) festivalen. Sen har jag kikat lite på bilar också men de flesta är gjorda av rost och har inga däck. Det känns smått obra.
SEN då jag hänkde polarn för att han skulle handla en present åt en annan som fyllde år så hittade jag en underbar sak. Jag och några till har ju blivit smått beroende av spelet Blokus och nu hittade jag det spelet i triangelform...jag vet inte vad det heter. En sån där åttahörning. Hexameter? Hexadent?  Fast hexadent lät som något sorts munskjölsmedel som man joxar med då man inte får borsta tänderna typ efter oral piercing. Ja....huvudsaken är ju att JAG vet jag jag dillar om. Skiter högaktningsfullt i att förklara ytterligare. Jag har köpt öl också. Det kan hända att jag smakar på en sån i afton (för att kolla att allt står rätt till) och lirar lite guitarhero i afton.
Såååatteehhh..näpp..hjärnstillestånd. Det gick inte längre än så här.

soptippen

Tjavars. Nu har ingen av de två som bor på den här adressen varit hemma på några dagar och det märks kan jag lova. Det både ser ut och luktar som en jävla soptipp. Sänggaveln jag dragit hem har vi inte hunnit kapa till än så idag lämpades det bara av en massa verktyg för framtida kapning framöver och tja...det blir inte mer städat av det i alla fall. Men på något perverst sätt ser jag fram emot att rya runt här nu mol allena och städa rejält från grunden. Naken med råhög musik på stereon. Bättre kan man inte ha det. Sen när det är färdigt och jag är less så ska jag bada och bli ren. Jag måste bara vänta tills lillebror far på jobbet så jag kan låsa in mig. Annars blir det obra.
Så ser mina måndagsplaner ut. Helt ok enligt mig. Sen har jag hunnit planera nästa helg också tvärt för då blir det röj. En människa jag känner fyller nämligen 30. Sweet. Hoppas jag får god tårta.

the helg

Hemma i byn. Inte mycket röj. Vin drickning med brudarna och även en liten ettåring fick vara med ett tag. Hon var hur cool som helst och härmade alla man sade. Där hade jag kunna ha en lektion i svordommar men så får man inte göra har jag hört. Sen hem och låtsas att jag inte är bakis för vi hade ärenden i stugan på dagen. Mäta upp arealen på den och sånt. Ett tag kunde jag inte förstå hur jag skulle kunna hitta någon energi till ännu en fest på aftonen men det gick. Skillad och fan och jag har övat i många år. Förfest hos en trevlig Anna-Karin och där vimlade det av folk överallt i olika kategorier. Jag vet inte vilken jag tillhörde direkt, men det måste ha varit snyggingskaran elelr något sånt. Sen iväg till CC där man fick komma in gratis om man hade med sig en telefon. Hade jag nu varit bra på datorer hade jag kunnat lägga in en text som man klickar på så hade ni fått se två dårar som pratar i telefoner utanför CC. Det såg en aning roligt ut. Hejade på exet och hans tjej och sen in. Där var det kul ända fram tills idioten dök upp. Han är inte i ordning fan. Helt plötsligt stog han uppe på en stol och hällde öl på min polare rakt i håret. Vi slet tag i honom och vräkte ner honom på golvet. Tyvärr råkade han landa på en annan kompis men det hjälps inte. Sen jävlar blev det slagsmål. Det vevades på överallt och jag fick ett (mycket litet) slag på munnen och det var min signal till sorti. Jag är ändå så jävla dålig på att slåss. Brorsan berättade att det även varit slagsmål inne på toaletten då han stog och gjorde det man brukar göra där. En kille fick smäll och började gråta. Människorasen är intresssant låtsas vi. Idag är jag pigg som fan och har åkt hem til byn igen. Men imorgon blir det stan igen. Lägenheten är helt jävla sprängd och luktar otroligt illa. Lillebror ska fan sanera medan jag vilar. Nä.....vila sig lite nu.

RSS 2.0