HejjE!!

Toppendag. Toppenliv. Toppenmåndag.

Det känns bara toppen. Jag roar mig med att äntligen skaffa ett bra abonnemang till telefonen. Det jag haft var schwindyrt om man skulle surfa och en smarttelefon är inte lika bra om man inte får leka med den. Att ha en telefon till att ringa med är ju sååååååå 2000. hahah..för ett tag sedan hade jag alltså problem att hitta knappsatsen på min telefon. På allvar. Då är det svårt att slå ett nummer. Men de är ju inte till för att ringa med. Man ska leka med dom.
Annars är det en måndag idag och halva Sverige är lediga eftersom det är klämdag. Men jag rockar på. Både idag och imorgon. Jag pysslar inte med röda dagar utan kör istället måndag hela veckan. Passar mig ypperligt då jag egentligen aldrig jobbat på något annat sätt.

Helgen var helt makalöst rolig. Jag testade vattengympa och anammade kärringen i mig. Det var dyngjobbig träningsform och jag planerar att fortsätta med den. Sen häng med polare i två dagar. Idag ska man elda och vi ska väl traska dit även om hela staden mest troligt är på samma ställe.
Solen har behagat dyka upp här i krokarna och igår satt jag barbent ute på balkongen och drack mitt kaffe. JOY!

Egentligen var det inget mer jag ville ha skrivet mer än att jag hoppas alla mår bra. Njut av er eventuella ledighet och ta en kopp kaffe eller te. Hejdå!

Taking a walk on the wild sideJaha. Det här börjar bli lite av ett tema när jag promenerar. Bron bara tar slut i ett vitt sorts intet. Promenaden gjorde dock susen. En ledig dag som jag fyllt med diverse småtjoller. Fick hem sprillandes ny almanacka och det känns genast som en nystart även om det är mitt i april. Vill jag ha nystart nu så HAR jag det. Sådeså!

Vi har suttit och planerat sommarroligheter idag. Jag vill definitivt åka båt igen. Stor jädrans båt rakt ut i havet och hamna i ett annat land och tjafsa runt där i många timmar och dricka inhemsk öl och sen hoppa på båt igen. Det är livet det.
Om ungefär en halv månad får jag äääääntligen ett vettigt abonnemang på telefönen också så jag kan skriva ÄNNU mer oväsentligheter och fota tamejtusan allt. Passar bra för blogg är jobbigt.

Men sisådär. Då vet alla på ett ungefär hur jag har det.

Dags för nytt inlägg

Toppenglad emma bestämmer sig för att blogga.

Idag har jag varit på utbildning igen. Det är en hel del timmar nu men jag har ju blivit arbetsplatsombud och skyddsombud och då behövs det helt enkelt utbildning för att kunna göra ett bra jobb. Och ett bra jobb är det jag vill göra.  Det är även UNDERBART att träffa andra arbetsplatsombud från andra arbetsplatser. Det enda negativa är att jag är den enda med privat arbetsgiare. De andra är kommunalt anställda så jag har lite specialregler hela tiden. Det tycker inte jag är roligt. Andra avtal, andra utbildningssamordnare och sådant. Jag känner mig lite ensam ibland för min arbetsgivare har ju ungefär 16 arbetsplatser och på varje arbetsplats finns det ungefär fem anställda. NÅN av dom borde ju vara intresserad av att arbeta med oss arbetsplatsombud/skyddsombud. Jag får göra en rajd och headhunta fler folk.
Tills dess lär jag mig tonvis av grejer varje gång och eftersom det nu är tänkt att man ska befinna sig på arbetsmarknaden tills man är 309 år (för det tycker moderaterna är tipptopp för dom är en bajskorv) kan det aldrig skada med information om sådant som arbetstidslagen, anställningsskyddslagen, semester, studier, förtroendemannalagen och annat smått och gott. Löner får vi inte glömma. Absolut inte. Vilken lön har du och hur förhandlar du om den? Har du individuell lön eller inte?
Anyways. Förutom att bilda mig trillar det mesta på som vanligt.
Sommaren närmar sig med stormsteg och planerna börjar hopa sig. Fixade just ledigt på midsommar och det lutar mot mjöd runt lägerelden hela natten med goda vänner. Jag längtar ihjäl mig.
Så ligger landet. hejdå.
snyggast hall har vi.

RSS 2.0